21.08.2023

KIYMALI MAKARNA...spaghetti bolognese



Makarna sever misiniz?  Ben çok severim:))

Malzemeler :

1/2 Çubuk makarna (veya spagetti)
250 gr kıymanın 1/2 (125 gr. kıyma yağsız)
1 küçük boy kuru soğan rendelenmiş
1 orta boy domates rendelenmiş
1 diş sarımsak dövülmüş (tercihe bağlı)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çorba kaşığı sıvı yağ.
1 tatlı kaşığı nar ekşisi (tercih ederseniz)
1 çay kaşığı tereyağ



Yapılışı

Suyunuzu bir tencerede kaynatın içine 1 çay kaşığı tuz ekleyin, makarnaları kırmadan tencereye yerleştirin. 10 dk haşlayın.  Çok fasla haşlamayın lezzeti güzel olmuyor.

*** paketin üzerindeki pişirme süresine dikkat edin.

Bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyin, içine rendelenmiş soğanları ve kıymayı ilave edin içine 2 çorba kaşığı su ekleyin ve renkleri biraz değişene kadar kavurun, rendelenmiş domates, sarımsak ve baharatları, nar ekşisini  ilave edin kapağını kapatın. (Domateslerin bıraktığı suyu çekmemesine dikkat edin çok kuru bir sos olmamalı eğer kuru ise yarım çağ bardağı kadar sıcak su ekleyin). Soğan ve kıymalar pişene kadar bekleyin.

Haşlanmış olan makarnaların üzerine bir bardak soğuk ekleyip karıştırın ve süzün.
 Makarnalarınızı servis tabağına alın, 1 çay kaşığı tereyağını ekleyin üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı sosu ilave edin karıştırmadan servise sunabilrsiniz. Acı seviyorsanız üzerine bir miktar pul biber ilave edebilirsiniz...

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder