11.08.2023

İMAM BAYILDI... Masterchef tarifi (kızartmadan)

 







2023 Masterchef  All Star şefleri imam bayıldı yemeğinin tek tencere yemeği olduğunu söyleyince dikkatimi çekti yapılışını öğrendim ve denedim gerçekten güzel oldu

6 adet küçük boy patlıcan
3  adet iri soğan (jülyen doğranmış piyazlık)
3 adet büyük boy domates (küçük küp küp doğranmış)
2 tane çarliston biber  (jülyen doğranmış)
2 tane kapya biber (jülyen  doğranmış domates)
4-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
! tatlı kaşığı domates salçası
2 tane kesme şeker ( 1 tatlı kaşığı)
1/2 çay bardağı zeytin yağ
1/2 Maydanoz ince kıyılmış (tercihe bağlı)

YAPILIŞI : 
* Patlıcanların sapları uzunsa azıcık kesin temizleyin, patlıcanın üst kısmında bulunan yeşil kısmı temizleyin patlıcanları güzelce yıkayıp  alacalı soyup tuzlu suya koyalım.
* Yayvan bir tencereyi ocağa koyalım yağı ilave edip ocağı yakalım.
* Piyazlık (jülyen) doğradığımız soğanları, yeşil ve kapya biberi, sarımsakları ve salçayı ilave edelim   zeytinyağı ile birazcık kavuralım. 
* Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayalım boyuna çizik atarak tencereye koyalım  bir bardak sıcak su ekleyip patlıcanlar (ara sıra patlıcanları çevirelim) yarım pişmiş, soğanlar terlemiş olana kadar pişirelim.
* Küp küp doğranmış domatesleri ilave edelim domates suyunu salıp patlıcanlar yumuşayıncaya (pişene) kadar   pişirelim (az sulu domatesse 1 bardak sıcak su ekleyelim)
*Tencerede ki patlıcanların bir kaşık  yardımıyla içini açıp hazırladığımız iç malzemeden  içlerine dolduralım.  İnce kıyılmış maydanozu ilave edelim kapağı kapatıp bir taşım taşım daha pişirerek ocağı kapatalım. Arzu ederseniz üzerine zeytinyağı ilavesi yapabilirsiniz..
Tencerede ılındıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder