9.11.2023

AYŞEKADIN TURŞUSU... AŞARLAMA




Karadeniz yöresinde Aşarlama  olarak bilinen çabuk, pratik, kolay ve lezzetli bir turşu veya meze.
Deneyin bakalım beğenecek misiniz?

MALZEMELER :

1/2 Ayşekadın (sırık fasulyesi olacak)
4/5 diş sarımsak
2 tane acı sivri biber veya Arnavut biberi 
3 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı zeytinyağı

tuz.


YAPILIŞI : Fasulyeleri güzelce yıkayın.  Başlarını kesip ortadan iki bölüp tekrar yıkayın. Bir tencereye ayıkladığınız fasulyeleri koyup üzerini geçecek kadar su, birazcık da tuz ekleyip yumuşayana kadar pişirin. (çok fazla yumuşamasın fasulyeler diri kalsın). 
Ayıklamış olduğunuz sarımsakları ve acı biberleri bir havan içinde üzerine az miktarda tuz ekleyerek dövün. Pişen fasulyelerin süzgeç yardımıyla suyunu süzün. 3-4 dakika bekledikten sonra derin bir kap içine alın üzerine dövmüş olduğunuz sarımsak ve biberleri ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Acı biberiniz yoksa pul biberde eklenebilir.  
İyice soğuduktan sonra sirke ve zeytin yağını ekleyip güzelce karıştırın (sosla tüm malzemeler bir birine tam olarak karışmalı) 
Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilir siniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder