Kış geldi ve kışın en çok sevilen atıştırmalığı patmış mısırı mikrodalga fırında çabucak yapa bilirsiniz.
Malzemeler
- 1 Türk kahvesi fincanı mısır
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ (tercihe bağlı)
- tuz (tercihe bağlı)
Hazırlama : 1
- Bütün malzemeler fırın poşetinin içine konulup iyice karıştırılır.
- Poşetin ağzı bir iple bağlanır.
- iğne/kürdan/çatal yardımıyla poşette bir kaç küçük delik açınız.
- 800 watta 3-4 dakikada mısırlar patlatılır.
Hazırlama : 2
- Mikrodalga giren kapaklı bir kabın içine sıvıyağ ve tuz konulur.
- Kapağı kapalı bir şekilde 800 W 5 saniye kadar tutulur.
- Isıtılan yağın içine mısırlar ilave edilir.
- 800 watta 3-4 dakika kapağı kapalı şekilde patlatma işlemi gerçekleştirilir.
DİKKAT.....
Benim tercihim fırın poşeti diğer seçeneği denemedim.- Mısırın cinsine göre verilen süreden önce de patlayabilirler bunun için mısırlar patlarken gözünüz/kulağınız fırında olsun. Patlama sesi azalınca mısırlarınız olmuş demektir fazla tutacak olursanız yanarlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder