11.07.2014
BARBUNYA PİLAKİ
Yaz geldi taze barbunya fasulyesinin tam zamanı.
1 kilo taze barbunya
(veya 2 su bardağı Kuru barbunya fasulyesi)
2 adet Soğan
3 diş Sarımsak (dövülmüş)
1 adet Havuç
3 büyük domates rendelenmiş
1 tatlı kaşığı Salça
1/2 su bardağı Ay çiçek yağı
1-2 Yemek kaşığı Zeytinyağ
2 tane kesme şeker (veya 1 çay kaşığı toz şeker)
Karabiber
Tuz
bir kaç dal maydanoz.
YAPILIŞI : Barbunya fasulyesini ayıklayıp güzelce yıkayın. 5-6 bardak soğuk su ekleyip barbunyalar kara suyunu bırakana kadar haşlayın ve süzün.
Ay çiçek yağını yemeğinizi pişireceğiniz tencerenize koyun ocağın altını yakın 1 dk kadar yağ ısınsın, dövülmüş sarımsakları ekleyip bir kaç kez karıştırın, rendelenmiş domatesleri, doğranmış soğanları, salçayı ekleyip içine yarım çay bardağı soğuk su ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Barbunyaları tencereye ekleyin, küp küp doğranmış havucu, şekeri, bir tutam karabiberi, bir miktar tuzu ekleyin malzemelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip pişirin (suyuna dikkat ederek).
Pişince üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ ilave edin. Maydanozları isterseniz incecik üzerine doğrayın veya servis tabağında süsleme amacıyla kullana bilirsiniz.
Not... Zeytinyağlı yemekler piştiği tencere içinde soğutulursa çok daha lezzetli oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder