11.07.2014

BARBUNYA PİLAKİ


Yaz geldi taze barbunya fasulyesinin tam zamanı.

1 kilo taze barbunya
(veya  2 su bardağı Kuru barbunya fasulyesi)
2 adet Soğan
3 diş Sarımsak (dövülmüş)
1 adet Havuç
3 büyük domates rendelenmiş
1 tatlı kaşığı Salça
1/2 su bardağı  Ay çiçek yağı
1-2 Yemek kaşığı Zeytinyağ
2 tane kesme şeker (veya 1 çay kaşığı toz şeker)
Karabiber
Tuz
bir kaç dal maydanoz.



YAPILIŞI : Barbunya fasulyesini ayıklayıp güzelce yıkayın. 5-6 bardak soğuk su ekleyip barbunyalar kara suyunu bırakana kadar haşlayın ve süzün.



Ay çiçek yağını yemeğinizi pişireceğiniz tencerenize koyun ocağın altını yakın 1 dk kadar yağ ısınsın, dövülmüş sarımsakları ekleyip bir kaç kez karıştırın, rendelenmiş domatesleri, doğranmış soğanları, salçayı ekleyip içine yarım çay bardağı soğuk su ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Barbunyaları tencereye ekleyin, küp küp doğranmış havucu, şekeri, bir tutam karabiberi, bir miktar tuzu ekleyin malzemelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip pişirin (suyuna dikkat ederek).
Pişince üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ ilave edin. Maydanozları isterseniz incecik üzerine doğrayın veya servis tabağında süsleme amacıyla kullana bilirsiniz.

Not... Zeytinyağlı yemekler piştiği tencere içinde soğutulursa çok daha lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder