12.07.2014

PİZZA... LAVAŞ EKMEĞİ



Pizza'mı, Lahmacun'mu ikisi de olabilir :)

Kolay, çabuk, doyurucu ara öğün olarak da rahatlıkla tüketilebilir.

2  adet Lavaş  ekmeği
5-6 tane yeşil zeytin çekirdekleri çıkarılmış
5-6 tane siyah zeytin
1 tane Kırmızı taze biber
1 diş dövülmüş sarımsak
2 büyük domates rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 büyük domates ince dilimlenmiş
1 çay kaşığı nane (damak tadınıza göre ayarlayın)
1 miktar tuz
1 miktar karabiber
1 miktar kırmızı pul biber
150 gr kadar rendelenmiş taze kaşar peyniri.

YAPILIŞI :



Bir kap içinde rendelenmiş domates, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, tuz ve baharatları iyice karıştırıp sosumuzu yapalım.
Lavaş ekmekleri fırın tepsisine koyup üzerlerine hazırladığımız sostan bolca sürelim, taze kırmızı biberleri, domatesi ince dilimler halinde doğrayıp eşit miktarlarda lavaşlara ekleyelim, zeytinleri dilimleyip ilave edelim
Fırınımızı 200 derece ye ayarlayıp ısıtalım, sıcak fırında domatesler yumuşayana  kadar yaklaşık 5dk. pişirelim. Domatesler yumuşayınca üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip 2-3 dk. daha peynirler eriyinceye kadar pişirelim.

*** seviyorsanız sosis, salam, sucuk gibi diğer seçeneklerle de yapabilir siniz.

Afiyet olsun..

Not.... Aynı şekilde lahmacunda yapa bilirsiniz,
1 orta boy soğan, 200 gr.kıyma, baharatlar ile lahmacun içi hazırlayıp lavaşları bir miktar yağ ile yağladıktan sonra harcınızı güzelce lavaşların üzerine yayın ve pişirin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder