16.03.2015

LİMONLU KEK


Arkadaşımdan aldığım beğenerek yapıp yediğimiz bir tarif,
 deneyin bakalım beğenecek misiniz?

MALZEMELER :
1 Limon suyu
2 yumurta
1.5 su bardağı şeker (normal boy)
2.5 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ :)
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI :
Derin bir kapta 2 yumurta ve şekeri iyice çırpın, limon suyunu, sütü ilave edin tekrar çırpın.
Ununuzu tel süzgeç ile ilave edin, kabartma tozunu ekleyin bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Sıvı yağı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Arzu ederseniz içine limon kabuğu rendeleye bilirsiniz.

Çok katı olmayan akışkan bir hamur elde etmeniz lazım. Güzelce yağlamış olduğunuz kek kalıbına aktarıp 200 derecelik fırında 25 dk. kadar pişirin.

* Kek kabarana kadar fırının kapağını açmamanızı öneririm. Kekin içinin pişip pişmediğini anlamak içi ıslatılmış bir bıçağı kekin ortasından batırın ve çekin hamur yapışmamış sa pişmiş demektir

* Kek ve kurabiyeler de unu eleyerek ilave ettiğinizde ve iyice çırptığımızda kek çok daha güzel kabarıyor.

* Kek kendi kalıbı içinde soğutulduğunda servis tabağına almanız daha kolay olur.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder