Kabul günlerinizde, misafir sofralarınız da, kendiniz için ...
Malzemeler :
- 2 adet orta boy kereviz
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak (dövülmüş
- 7-8 adet kornişon turşu (minik doğranmış)
- 100 gram ceviz (çekilmiş),
- Tuz
Hazırlanışı:
Yoğurt ve mayonezi derince bir kap içine koyup güzelce karıştırın.Kerevizler iyice soyulup doğrayıcı da çekilir veya rendenin ince tarafında rendelenir. Kerevizler hiç bekletilmeden karışımın içine eklenir ve karıştırılır. (kararmasını engeller). İçine 2 diş ezilmiş sarımsak, ceviz, mayonez ve yoğurt eklenir. Yeterince tuz konur ve iyice karıştırılır.
Servis tabağına alınarak üstü kerevizin körpe yaprakları, maydanoz, kırmızıbiber vb. ile süslenir.
Afiyet olsun.
Yoğurt ve mayonezi derince bir kap içine koyup güzelce karıştırın.Kerevizler iyice soyulup doğrayıcı da çekilir veya rendenin ince tarafında rendelenir. Kerevizler hiç bekletilmeden karışımın içine eklenir ve karıştırılır. (kararmasını engeller). İçine 2 diş ezilmiş sarımsak, ceviz, mayonez ve yoğurt eklenir. Yeterince tuz konur ve iyice karıştırılır.
Servis tabağına alınarak üstü kerevizin körpe yaprakları, maydanoz, kırmızıbiber vb. ile süslenir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder