Pratik, lezzetli kolay yapılabilen herkesin sevdiği bir börek.
MALZEMELER :
3 parmak kalınlığında kesilmiş bir kalıp az yağlı beyaz peynir
(beyaz peynir sevmem diyorsanız rendelenmiş taze kaşar peyniri)
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz veya dereotu (beyaz peynirle harika oluyor)
Karabiber, kırmızı biber
3 yufka
(beyaz peynir sevmem diyorsanız rendelenmiş taze kaşar peyniri)
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz veya dereotu (beyaz peynirle harika oluyor)
Karabiber, kırmızı biber
3 yufka
Sıvı yağ 1 su bardağı
YAPILIŞI
** Yufka kesimi : Daire şeklinde olan yufkayı önce ortadan ikiye yarım ay şeklinde katlayın, sonra tekrar katlayıp üçgen şekline getirin..
Büyük sigara börekleri istiyorsanız, her yufkayı 8’e, ufak börekler istiyorsanız, her yufkayı 16 tane üçgen yapın.
İç harcı için, peyniri çatalla ezin. İçine ince ince doğradığınız maydanozu, veya dereotunu, kırmızı biberi ve karabiberi ekleyin.çatalla ezerek karıştırın.
** Taze kaşar peyniriyle yaptığım zaman içine başka bir şey eklemiyorum. Damak tadınıza göre tercih sizin.
** Üçgen şekline getirilmiş yufkaların geniş tarafının tam ortasına hazırlamış olduğunuz malzemeden bir tatlı kaşığı ilave edin iki tur yanlarını kapatarak sarın (pişerken peynirler dışarı çıkmasın) en uç noktasına kadar sarmaya devam edin..
** Arzu ederseniz patatesli de yapabilir siniz. 3 adet patatesi kabuklarını soyup bir çatal yardımıyla ezin, karabiber, tuz, pul biber ekleyip güzelce karıştırın.
** fırında pişirmeyi düşünüyorsanız bir yumurta sarısını kase içine alın içine bir çorba kaşığı su, bir tatlı kaşığı sıvı yağı iyice karıştırıp böreklerin üzerine sürün fırına verin.
** Kızartma yapacaksınız bir tava içine sıvı yağı ekleyip ısıtın sonra börekleri kızartmaya başlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder