25.06.2015

ORALETLİ TATLI

Lezzetli ve hafif bir tatlı...

MALZEMELER :
1-5 su bardağı su
   1 su bardağı Oralet  (damak tadınıza uygun herhangi biri olabilir)
   1 su bardağı Nişasta


2- 5 su bardağı süt
     1 su bardağı nişasta
     1 su bardağı şeker
     1 paket petibör bisküvi

YAPILIŞI :
1 grup malzemeyi derin bir tencere içine koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 
Borcamın (veya şekilli bir kabın)  içine streç veya temiz bir naylon torba yerleştirin pişirmiş olduğunuz karışımı içine dökün ılındıktan sonra bisküvileri yerleştirin.
2 grup malzemeyi yine muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin bisküvilerin üzerine dökün ılındıktan sonra buzdolabında koyun.


Servis yapacağınız zaman borcamın ebatlarına uygun bir servis tabağını borcama kapak şeklinde tutup iki elinizin yardımıyla ters çevirin. (oraletli malzeme üste gelecek )



Afiyet olsun.
** Akşamdan yapıp buzdolabında bekletirseniz daha güzel oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder