25.06.2015

PEYNİRLİ TOPLAR...

Çay keyfi için ideal bir tarif çabucak hazırlayıp pişirebilirsiniz.


MALZEMESİ :
1 pk. becel (katı yağ)
1 ad. yumurta
1 çay bardağı süt
1 pk kabartma tozu

1/2 un
yarım kalıp beyaz peynir
4-5 dal dere otu (tercihe bağlı)

çörek  otu (tercihe bağlı)

YAPILIŞI :



Derince bir kaba unu ve kabartma tozunu tel süzgeçle eleyerek koyun. Yumurtanın akı ile sarısını ayırıp akı ilave edin, margarin, süt ekleyip güzelce yoğurun. Beyaz peyniri çatal yardımıyla ezip içine ekleyin, dere otu ilave edecekseniz ekleyin iyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde toplar halinde yağlı kağıt sermiş olduğunu fırın tepsisine yerleştirin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirerek 
200 derece turbo ayarlanmış fırında 20-25 dk. pişirin.
Alt ısıtmalı fırınlarda tepsiyi orta rafa yerleştirin  30 - 35 dk. pişirin. 

** her fırının pişirme süresi farklıdır kendi fırınıza göre ayarlama yapmanız gerekir.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder