25.06.2015

TAVUK GÖĞSÜ

Ev hanımları arasındaki adıyla yalancı tavuk göğsü olarak bilenen sütlü tatlı hafif ve çok lezzetli oluyor yaz akşamları dondurma ile de servis edilebilir.

MALZEMELER :
1-1 kilo süt (soğuk olacak)
   3.5 kahve fincanı şeker (silme)

   1 pk vanilya
   1 pk Hindistan cevizi (üzerine de serpebilirsiniz)
   1 kapak likör (tercih ederseniz)
   3 damla sakızı (dövülecek)

2- 200 gr Becel (katı yağ 250 gr.lık becelden 1 parmak eksik)
    3 kahve fincanı un.(tepeleme)


SOSLAR :
Marketlerde satılan meyveli herhangi bir sos 
Çikolata sos
veya kendinizin evde yapabileceği kakaolu sos 

KAKAOLU SOS.
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
(hepsini karıştırarak güzelce pişirin karıştırarak soğutun)


YAPILIŞI :
1 Grup malzemeleri derince bir kapta iyice karıştırın. (Hindistan cevizini üzerine serpmeyi düşünüyorsanız karışıma eklemeyin)
Ayrı bir tencereyi ocağa koyup, beceli güzelce eritin içine 3 fincan un ilave edip un pempeleşene kadar kavurun. Sütlü malzemeyi iyice karıştırın,  karışımı azar azar karıştırarak tencereye ekleyin, iyice kaynayana kadar karıştırmaya devam edin kaynama işlemi tamamlandıktan sonra ocaktan alıp
mikser yardımıyla karıştırarak soğutun.

Sos kullanacaksanız sosunuzu hazırlayın. Karıştırarak soğutun (kabuk bağlamasın üzeri)
Servis tabağınızın dibini ıslatın tavuk göğsünü güzelce dökün (isterseniz üzerine soğuk sosu ekleyip) ve iyice katılaşana kadar buzdolabında bekletin.


* Servis :
   oval bir borcam gibi olabilir, veya kadehlerde de servis edebilirsiniz.
   kaselerde olabilir
   kadehlerde olabilir dondurma veya meyveler ile servis edilebilir)
   tercih sizin :)


Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder