26.05.2020

PİZZA


Kendiniz yapın afiyetle yiyin 😊
Pizza tarifi : 
1-HAMURU 
500 gr. un 
100 gr. irmik (1.numara)
1 pk.kuru maya 
1.tatlı kaşığı toz şeker
1.tatlı kaşığı tuz
1,5 Su bardağı ılık su 
3 yemek kaşığı zeytinyağı 

2- SOS
2 su bardağı evde yapılmış domates sosu ( sos yoksa domates püresi) 
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ketçap 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
2 diş dövülmüş sarımsak 
tuz(az miktarda) karabiber, kekik (damak tadınıza göre)
Fesleğen sevenler kekik yerine fesleğen. 

3- Kenarları için sos: 
1 diş sarımsak 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
(sarımsakları dövüp zeytinyağı ile karıştırın fırça yardımıyla kenarlarına sürün) 

4- Üzeri için malzemeler: 
  Olmazsa olmazı bolca rendelenmiş  kaşar peyniri. 
Diğer malzemeleri tercihinize göre siz seçin, vejeteryan pizza da olabilir.. 
Evde ne varsa diyelim. 
Ve ev sevdiğim pizza piştikten sonra servis edileceği zaman bebek roka tazecik ( ben çok seviyorum) 


YAPILIŞI : 
1- Öncelikle mayayı hazırlayın 1,5 ılık suya kuru maya, şeker ekleyip 5 dakika karıştırın. 

2- Derin bir kase içine unu eleyerek koyun, irmik ve tuzu ekleyip karıştırın ortasında çukur açıp mayayı ilave edin yoğurmaya başlayın 10 dakika çok bastırmadan yoğurun azar azar yağ ilave ederek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin hamurun üzerini streç, kapak veya ıslak bir bez ile kapatıp en az yarım saat dinlendirin. 
3-Tezgaha un serpiştirin hamurunuzu üzerine koyun 5 dakika daha yoğurun havası çıksın.  Hamuru 3/4 eşit parçaya bölün. (pizzanın kalınlığına göre ayarlayın) 
Birinci parçayı unlanmış tezgah üzerinde Elinizle döndürerek elle açın, hamurun ortasına bastırarak kenarlarına kalınlık verin. 
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp hamurun çok kabarmaması için orta kısmına çatalla delikler açın. Kenarlarına sarımsaklı sosu sürün orta kısmına domates sosunu güzelce yayın. Üzerine tercih ettiğiniz malzemeleri yerleştirin 
(rendelenmiş kaşar hariç) 250 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin fırını açıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip peynirler eriyene kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin 
afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder