MALZEMELER
-------------------------
-------------------------
1- Orta büyüklükte brokoli
2- 2 tane iri rendelenmiş havuç
3- 1 adet kuru soğan rendelenmiş
4- 1 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağı
5- Tuz, karabiber
- BEŞAMEL SOS
----------------- - * 1,5 su bardağı süt
- * 2 yemek kaşığı un
- * 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
* tuz, karabiber - * 3 çorba kaşığı rendelenmiş mozerrela veya taze kaşar
YAPILIŞI:
Brokoliyi küçük parçalara ayırıp yıkayın kaynamış suda 3/4 dakika haşlayın, kevgir yardımıyla soğuk su içine alın. Tavanıza yağı ekleyip ısıtın soğanları karamalize olana kadar pişirin havuçları ilave edip karıştırarak 3/4 dakika pişirin brokolileri ilave edin yavaş haraketlerle karıştırıp iki dakika kadar pişirip ocağı kapatın.
Beşamel sosunuzu hazırlayın iki çorba kaşığı peyniri ilave edip karıştırın. Sebzelerin üzerine ekleyin hafif dokunuşlarla karıştırıp sebzeler ile harmanlayın acı seviyorsanız pul biber de ekleyebilirsiniz.
Fırın kabınızın içini çok az miktarda yağ ile yağlayın sebzelerinizi fırın kabına koyup 200 derecede 5/10 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirin, 1 çorba kaşığı peyniri ilave edip peynirler kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder