MALZEMELER:
1 Su bardağı kırmızı mercimek
2 Su bardağı su (mercimek için kullandığınız bardak ölçüsü)
2 Su bardağı su (mercimek için kullandığınız bardak ölçüsü)
SOS : (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak dövülmüş
1/2 yarım çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı tahin
1/2 yarım limon suyu
1/2 yarım çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı tahin
1/2 yarım limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
Piyazlık doğranmış Kırmızı soğan
İnce kıyılmış bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak (silme)
YAPILIŞI:
- Mercimekleri yıkayıp süzün tencereye koyup su ve tuz ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin (dikkatli olun taşmasın)
- Pişen mercimeği varsa rondoya veya çatal/çırpıcı yardımıyla ezin, tadım kaşığı ile tadına bakın lezzetini damak tadınıza göre ayarlayın.
- Sos malzemelerini ilave edip güzelce karıştırın.
- Soğan. maydanoz ve sumağı bir kap içinde karıştırıp çok fazla ezmeden ovalayın.
- Humusu servis tabağına alıp soğan maydanoz karışımı ile süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder