23.01.2024

HUMUS.... Kırmızı mercimek humusu


MALZEMELER:

1 Su bardağı kırmızı mercimek 
2  Su bardağı su (mercimek için kullandığınız bardak ölçüsü)

SOS : (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak dövülmüş
1/2 yarım çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı tahin
1/2 yarım limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

Piyazlık doğranmış Kırmızı soğan
İnce kıyılmış bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak (silme)

YAPILIŞI:

  1. Mercimekleri yıkayıp süzün tencereye koyup su ve tuz ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin (dikkatli olun taşmasın)
  2. Pişen mercimeği varsa rondoya  veya çatal/çırpıcı yardımıyla ezin, tadım kaşığı ile tadına bakın lezzetini damak tadınıza göre ayarlayın.
  3. Sos malzemelerini ilave edip güzelce karıştırın.
  4. Soğan. maydanoz ve sumağı bir kap içinde karıştırıp çok fazla ezmeden ovalayın.
  5. Humusu servis tabağına alıp soğan maydanoz karışımı ile süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
  6. Afiyet olsun


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder