Baharatlarla tatlandırılmış sebzeler hafif ve sağlıklı
MALZEMELER (4 kişilik)
1 er tane renkli dolmalık biber (kırmızı, yeşil, sarı)
2 tane kabak (üzeri temizlenmiş)
10 tane kadar mantar (konserve ise küçük boy yarım kavanoz
1 paket soya filizi,
1 tane havuç (üzeri temizlenmiş
3-4 diş dövülmüş sarımsak
1 küçük boy soğan rendelenmiş
1 tatlı kaşığı ay çiçek yağı
1 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak
1 miktar yeni bahar
1 miktar kimyon
1 tatlı kaşığı zeytin yağ.
Veya şu sebzelerle:
250 gr çalı fasulyesi
renkli dolmalık biber
kabak
domates
Veya
Bezeyle
Havuç
Domates
Veya
Brokoli
Havuç
Semiz otu
Zevkinize damak tadınıza göre sebzeleri keyfinizce gruplandırabiliriz. Pişmesi zor olan sebzeleri kullanmadan önce bir miktar haşlayabiliriz.
YAPILIŞI :
Sebzeleri güzelce temizleyip yıkadıktan sonra ince jülyen (şerit şerit) doğrayın. Tencereye yağımızı koyalım, ocağımızı yakalım sarımsakları ekleyelim güzelce karıştıralım sarımsak kokusu almaya başlayınca soğanları ekleyelim 2-3 dakika kavuralım sertlik ve pişme derecesine göre sırasıyla sebzeleri ekleyelim iyice karıştıralım tatlar birbirine karışsın. Soya sosu ve karabiberi, baharatları ekleyip karıştıralım bir küçük boy çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatalım. Sebzeler pişene kadar pişirelim
Derince bir servis kabına alıp 1 tatlı kaşığı nar ekşisini ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
Afiyet Olsun
NOT... Arzu ederseniz, tavuk, et veya deniz mahsulleri ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder