Bu çabuk, kolay turşuyu Adana'da yemiştim çok beğendim sizlerle de paylaşmak istedim.
NALZEMELER:
* 1/2 yarım kilo biberiye turşusu (suyu süzülmüş)
* 1 çay bardağı nar ekşisi
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 çorba kaşığı kuru kekik
YAPILIŞI:
Bir kase içinde nar ekşisi, zeytinyağı, nane ve kekik karıştırılıp içine biberiye turşusu ilave edilir tekrar karıştırılır (isterseniz biberiye turşusunu doğrayıp sosa ilave edebilirsiniz) kapaklı bir kavanoza alıp bir gün bekletip afiyetle yiyebilirsiniz.
* Servis yapmadan önce kavanozu çalkalayıp
* Buzdolabında saklayacaksanız 2 yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı ilave edin (zeytinyağı buzdolabında donar.)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder