Çay saatleriniz ve sabah kahvaltılarınız için çabucak hazırlayacağınız bir tarif. Deneyin mutlaka beğeneceksiniz…
MALZEMELER ve YAPILIŞI
Hamuru...
1 pk. kabartma Tozu
250 gr. tereyağ
1/2 sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta akı
bir miktar tuz
alabildiği kadar un
İç malzeme (peynirli)
250 gr. beyaz peynir
ince kıyılmış maydonoz/dereotu
birazcık karabiber
İç malzeme (kıymalı)
200 gr kıyma
1 küçük soğan ince rendelenmiş
1 domates rendesi
1 kaşık salça
bir miktar tuz
bir miktar pul biber
(kıymalı iç malzemeleri kısa bir süre pişirin. ılık halde kullanın.)
üzeri için
yumurta sarısı…..
çörek otu / susam / ay çekirdeği içi (tercih sizin)
Tüm malzemeleri iyice yoğurun (mümkünse unu eleyerek ekleyin) yumuşak bir hamur elde edin. Fırın tepsinizin ebadında yağlı kağıt kesip tezgahın üzerine serin. Hazırlamış olduğunuz hamuru yağlı kağıt üzerinde dikdörtgen şeklinde açın 3 parmak kalınlığında olması yeterli.
Hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi açmış olduğunuz hamurun ortasına yerleştirin ve hamuru yağlı kağıt yardımıyla rol0 şeklinde katlayın. hamurun üzerine hafif dokunuşlarla biraz yassı genişlik verin.
*** Tüm malzemeler eklendikten sonra yağlı kağıt ile birlikte alıp fırın tepsinize yerleştirin —–
26.06.2012
Pratik SU BÖREĞİ
Hazır yufkadan yaptığınız böreklerinizi su böreği tadında istiyorsanız.
MALZEMELER:
Derin bir kase içine
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1/2 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı tereyağ.
5 adet hazır yufka
İÇ MALZEME :
peynir veya kıymalı harç hazırlayabilirsiniz.
PASTA......ÇİLEKLİ RULO PASTA
Malzemeler…..
4 yumurta
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı un
1 pk. kabartma tozu
1 pk vanilya
1/2 çay bardağı su
1 kase çilek (püre haline getirilecek)
Öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, malzemelerin hepsini sırasıyla ekleyin (unu eleyerek eklerseniz daha güzel oluyor).
yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir tepsiye yayın, 200 derece de ısıtılmış fırında 7 dk. pişirin.
Kekiniz soğuduktan sonra 1 kase çileği püre haline getirip sürün. Kekinizi rulo yapıp dilimleyin.
Arzu ederseniz üzerine 1 bardak şeker, 1 bardak su ile hazırladığınız şerbeti ekleyebilirsiniz.
**** Pudra şekeri veya çilekli sos, rendelenmiş çikolata daha iyi gider diye düşünüyorum
24.06.2012
TAVUK KANAT Soslu (ızagara, fırında veya Tefal ActFry ile)
Çok fazla tavuk eti sevmesem de tavuk kanat seviyorum. Kendi hazırladığım özel sosla da muhteşem oluyor. Deneyin bakalım sevecek misiniz? :)
MALZEMELER :
1 pk. Tavuk kanat
1 tatlı kaşığı miktar soya sosu ( veya 1 mikyar teriyaki sos)
4 diş dövülmüş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı köri,
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı tuz
(Soya sosu kullanacaksanız tuz ilave etmeyin.)
YAPILIŞI :
Büyük bir kase içine tüm malzemeleri koyup güzelce karıştırın, tavuk kanatları yıkayın hazırlamış olduğunuz karışımın içine ilave edin iyice karıştırın. Aceleniz yoksa buzdolabında 1 saat veya yarım saat bekletin.
FIRIN tepsisinde pişirme :
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin (yoksa tepsinin dibini güzelce yağlayın) soslanmış tavukları tepsiye dizin
Turbo ayarda 200 derecede 25-30 dk. pişirin
IZGARA pişirme :
Izgara telinize soslu tavukları dizin alt üst çevirerek pişirin..
1 pk. Tavuk kanat
1 tatlı kaşığı miktar soya sosu ( veya 1 mikyar teriyaki sos)
4 diş dövülmüş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı köri,
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı tuz
(Soya sosu kullanacaksanız tuz ilave etmeyin.)
YAPILIŞI :
Büyük bir kase içine tüm malzemeleri koyup güzelce karıştırın, tavuk kanatları yıkayın hazırlamış olduğunuz karışımın içine ilave edin iyice karıştırın. Aceleniz yoksa buzdolabında 1 saat veya yarım saat bekletin.
FIRIN tepsisinde pişirme :
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin (yoksa tepsinin dibini güzelce yağlayın) soslanmış tavukları tepsiye dizin
Turbo ayarda 200 derecede 25-30 dk. pişirin
IZGARA pişirme :
Izgara telinize soslu tavukları dizin alt üst çevirerek pişirin..
Tefal ActFry :
2 dk. ısıtın, Soslanmış tavukları ActFry içine koyun 25 dk. pişirin. İstediğiniz kıvamda kızarmamışsa 5 dk. daha çalıştırabilirisiniz…
2 dk. ısıtın, Soslanmış tavukları ActFry içine koyun 25 dk. pişirin. İstediğiniz kıvamda kızarmamışsa 5 dk. daha çalıştırabilirisiniz…
Sonuç süperrrr…. Afiyet Olsun
TAVUK KALÇA (kemiği alınmış tavuk but
Tefall ActiFry, ızgara veya teflon tavada pişirbilirsiniz...
1 pk. tavuk kalça
1 tutam kekik
1 tutam biberiye
1 miktar köri
1 miktar soya sos
1 miktar kırmızı pul biber
1 miktar karabiber
3 diş dövülmüş sarımsak
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tutam kekik
1 tutam biberiye
1 miktar köri
1 miktar soya sos
1 miktar kırmızı pul biber
1 miktar karabiber
3 diş dövülmüş sarımsak
1 çorba kaşığı yoğurt
(miktar ve tutamları sevdiğiniz, istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz)
Bu karşımı tavuklarınızın üzerine ekleyin iyice karıştırın vaktiniz varsa 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Tefall ActiFry’i 2 dakika ısıtın,
(soya sosu tuzlu olduğu için ben tuz kullanmadım arzu edenler ilave edebilirler, tavuk kalça yağ oranı yeterli olduğundan yağda eklemedim) ısınmış olan ActiFry malzemelerinizi koyun ve 25 dk. ayarlayın.
Tefall ActiFry yoksa teflon tavanızı ısıtın 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyin iki tarafı da iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun
Tefal ActiFry
Herkesin 1 kaşık yağ ile 1 kg. patates kızartmak için aldığı Tefal ActiFry da ben henüz patates kızartmadım. Ancak arkadaşlar dan duyduğuma göre bizlerin sevdiği gibi olmuyormuş. Fritöz’e devam diyorum.
Tefal ActiFry ın et, tavuk gibi gıdaları ızgara yapmada üstüne yok… Ne denediysem gayet başarılı oldu. Sadece köfte denemedim.
Dönme aparatı köfteleri parçalar gibi bir düşüncem var .
Birkaç köfteyi gözden çıkarıp deneme yapmam gerecek sanırım.
Izgara seviyorsanız ActiFry mutlaka deneyin.
BİBER TURŞUSU
Çarliston biberleri haşlayın arzu ederseniz kabuklarını soyabilirsiniz.
(1/2 yarım kilo biber)
1/2 taze sıkılmış limon,
1 çorba kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı nar ekşisi (tercihe bağlı)
3 diş dövülmüş sarımsak
bir miktar tuz (damak tadınıza göre)
ile güzel bir sos hazırlayın.
Haşlamış olduğunuz biberlerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
Arzu ederseniz sosuna maydanoz ve pul kırmızı biber ilave edebilirsiniz.
Sos ile biberlerin özleşmesi için bir süre buz dolabında bekletin.
Afiyet olsun.
(1/2 yarım kilo biber)
1/2 taze sıkılmış limon,
1 çorba kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı nar ekşisi (tercihe bağlı)
3 diş dövülmüş sarımsak
bir miktar tuz (damak tadınıza göre)
ile güzel bir sos hazırlayın.
Haşlamış olduğunuz biberlerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
Arzu ederseniz sosuna maydanoz ve pul kırmızı biber ilave edebilirsiniz.
Sos ile biberlerin özleşmesi için bir süre buz dolabında bekletin.
Afiyet olsun.
Kırmızı Biber Turşusu
Malzemeler
2 kg salçalık kırmızı biber
2 yemek kaşığı toz şeker
1 litre üzüm sirkesi
1 limon suyu
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
8-10 diş sarımsak (dövülmüş olursa daha lezzetli oluyor)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış da olabilir)
1 su bardağı su
Kaya tuzu, tane karabiber
Hazırlanışı: Toz şeker, sirke, su ve ayçiçek yağını tencerede kaynatın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini çıkarıp kalın dilimleyin. Tencereye aktarıp 5 dakika daha pişirin Kavanozlara paylaştırın. Üzerine maydanoz, tane karabiber, kaya tuzu ve sarımsakları ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
** közlenmiş kırmızı biberle yapmak isterseniz tencereye aktardıktan sonra 2 dk. pişirin.
(Acı seviyorsanız biraz pul biber veya 1-2 adet acı biber ekleyebilirsiniz)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 litre üzüm sirkesi
1 limon suyu
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
8-10 diş sarımsak (dövülmüş olursa daha lezzetli oluyor)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış da olabilir)
1 su bardağı su
Kaya tuzu, tane karabiber
Hazırlanışı: Toz şeker, sirke, su ve ayçiçek yağını tencerede kaynatın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini çıkarıp kalın dilimleyin. Tencereye aktarıp 5 dakika daha pişirin Kavanozlara paylaştırın. Üzerine maydanoz, tane karabiber, kaya tuzu ve sarımsakları ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
** közlenmiş kırmızı biberle yapmak isterseniz tencereye aktardıktan sonra 2 dk. pişirin.
(Acı seviyorsanız biraz pul biber veya 1-2 adet acı biber ekleyebilirsiniz)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)