29.07.2012

TAVUK BAGET... közlenmiş patlıcan ile birlikte güveçte

Sky360 Tv. kanalında Şef Batuhan dan izlediğim güzel bir tarif. Ufak tefek değişikliklerle....


MALZEMELER:


6 adet tavuk baget
3 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
1 adet havuç
1 adet kuru soğan

2 çorba kaşığı teriyaki sos
1 çay kaşığı tobacco sos (acisso) (acı seviyorsanız)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı z.yağ

1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı köri

26.07.2012

Tavuk Salatası (yalancı çerkez tavuğu)

Yaz günleri için ideal...


MALZEMELER :

2 adet tavuk göğüs eti
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çar bardağı rendelenmiş bayat ekmek içi
3-4 adet kornişon turşu (salatalık)
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez (tercihe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
3 diş sarımsak


Patates Salatası... Yoğurtlu, mayonezli

Sıcak yaz günleri için doyurucu ve lezzetli bir salata.


MALZEMELER:


4 adet büyük boy patates
2 adet salatalık
3-4 adet kornişon turşu
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber/pul biber
3 diş sarımsak (tercihe bağlı)


14.07.2012

Patlıcan salatası - Mamzana gibi

Yaz akşamları için ideal bir salata ve meze. Mamzana gibi dedim. Orijinal mamzana nasıldır yemediğim için bilemiyorum.


Bu tarif benim mamzanam oldu:)


MALZEMELER:


5 adet patlıcan
4 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber.
5-6 diş sarımsak (dövülmüş)
1 büyük domates
1 limon suyu
1 çay kaşığı sirke
1 çorba kaşığı z.yağı (benim tercihim sızma)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber (tercihe bağlı)

bir miktar kıyılmış maydanoz ( tercihe bağlı)

9.07.2012

YAZ ÇORBASI

Yaz günleri için ideal bir yemek, tok tutar, doyurur, besler ve zayıflatır. Yapın,  buzdolabınızda bulundurun acıktıkça atıştırın.... Ve zayıflayın :)

MALZEMELER


1 su bardagi asurelik buğday,
VEYA
 * Bu çorbalar için buğday/yarma karışımı var (çok çabuk pişiyor)
4 su bardagı su,
1 çorba kaşığı kuru nane,
4 su bardagı yoğurt,
1 çay kaşığı tuz
karabiber, pul biber (tercihe göre)


YAPILIŞI
Acele yapacağım diyorsanız ...
 * işaretli malzemeden yapın.  sıcak su ile güzelce yıkayın, 1 su bardağı için 2 su bardağı sıcak su ekleyip bir taşım kaynatıp ocağı kapatın yumşamamışsa tencerenin kapağı kapalı olarak soğutun,yumşamışsa hemen süzün ılınınca malzemeleri ekleyin....


buğdayları kapaklı bir tencereye koyun üzerine 1 litre kaynar su ekleyin 2 saat kadar bekletin.
Vaktim çok diyorsanız...
Buğdayları akşamdan suya koyun sabaha kadar beklesin.
Buğdayları süzün düdüklü veya normal tencerede üzerine  1 litre sıcak su, 1 çay kaşığı tuz ekleyerek buğdaylar yumşayana kadar haşlayın.

2.07.2012

KARNIYARIK....

Karnıyarık yapmak için aldığım patlıcanların  küçük boy patlıcan olmasına özen gösteririm. İsterseniz sizler de deneyebilirsiniz.

MALZEMELER :
1 kg. küçük boy patlıcan
150 gr kıyma
1 orta boy soğan (yemeklik doğrayın)
1 domates ( kabuklarını soyup rendeleyin)
1 domates ( kabuklarını soyup dilimleyin)
2 çarliston biber ( çekirdeklerini çıkarıp uzunlamasına 4 parçaya bölün)
arzu ederseniz bir miktar ince kıyılmış maydanoz.
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı domates salçası veya püresi veya yarım 1 çay bardağı domates suyu.

patlıcanları kızartmak için yeterli miktarda Komili Yudum. (ayçiçek yağı)

YAPILIŞI :

26.06.2012

RULO BÖREK... Peynirli , KIYMALI, SADE

Çay saatleriniz ve sabah kahvaltılarınız için çabucak hazırlayacağınız bir tarif. Deneyin mutlaka beğeneceksiniz…

MALZEMELER  ve YAPILIŞI
Hamuru..
1 pk. kabartma Tozu
250 gr. tereyağ
1/2 sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta akı
bir miktar tuz
alabildiği kadar un

İç malzeme (peynirli)
250 gr. beyaz peynir
ince kıyılmış maydonoz/dereotu
birazcık karabiber

İç malzeme (kıymalı)
200 gr kıyma
1 küçük soğan ince rendelenmiş
1 domates rendesi
1 kaşık salça
bir miktar tuz
bir miktar pul biber
(kıymalı iç malzemeleri kısa bir süre pişirin. ılık halde kullanın.)


üzeri için
yumurta sarısı…..
çörek otu / susam / ay çekirdeği içi (tercih sizin) 

Tüm malzemeleri iyice yoğurun (mümkünse unu eleyerek ekleyin) yumuşak bir hamur elde edin. Fırın tepsinizin ebadında yağlı kağıt kesip tezgahın üzerine serin. Hazırlamış olduğunuz hamuru yağlı kağıt üzerinde dikdörtgen şeklinde açın 3 parmak kalınlığında olması yeterli. 
 Hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi açmış olduğunuz hamurun ortasına yerleştirin ve hamuru yağlı kağıt yardımıyla rol0 şeklinde katlayın. hamurun üzerine hafif dokunuşlarla biraz yassı genişlik verin.

*** Tüm malzemeler eklendikten sonra yağlı kağıt ile birlikte alıp fırın tepsinize yerleştirin —–

Pratik SU BÖREĞİ



Hazır yufkadan yaptığınız böreklerinizi su böreği tadında istiyorsanız.

MALZEMELER:
Derin bir kase içine
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı  sıvı yağ
1 yumurta
1/2 çay kaşığı karbonat

1 çorba kaşığı tereyağ.


5 adet hazır yufka


İÇ MALZEME :


peynir veya kıymalı harç hazırlayabilirsiniz.