26.06.2012

PASTA......ÇİLEKLİ RULO PASTA


Malzemeler…..

4 yumurta
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı un
1 pk. kabartma tozu
1 pk vanilya
1/2 çay bardağı su  


1 kase çilek (püre haline getirilecek)


Öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, malzemelerin hepsini  sırasıyla ekleyin (unu eleyerek eklerseniz daha güzel oluyor). 
yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir tepsiye yayın, 200 derece de ısıtılmış fırında 7  dk. pişirin. 


Kekiniz soğuduktan sonra 1 kase çileği püre haline getirip sürün. Kekinizi rulo yapıp dilimleyin. 


Arzu ederseniz üzerine 1 bardak şeker, 1 bardak su  ile hazırladığınız şerbeti ekleyebilirsiniz.


          ****     Pudra şekeri veya çilekli sos, rendelenmiş çikolata  daha iyi gider diye düşünüyorum

24.06.2012

TAVUK KANAT Soslu (ızagara, fırında veya Tefal ActFry ile)

Çok fazla tavuk eti sevmesem de tavuk kanat seviyorum. Kendi hazırladığım özel sosla da muhteşem oluyor. Deneyin bakalım sevecek misiniz? :) 

MALZEMELER :

1 pk. Tavuk kanat
1 tatlı kaşığı miktar soya sosu ( veya 1 mikyar teriyaki sos)
4 diş dövülmüş sarımsak

1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı köri,
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber

1/2  çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı tuz
(Soya sosu kullanacaksanız tuz ilave etmeyin.)

YAPILIŞI :
Büyük bir kase içine tüm malzemeleri koyup güzelce karıştırın, tavuk kanatları yıkayın hazırlamış olduğunuz karışımın içine ilave edin iyice karıştırın. Aceleniz yoksa buzdolabında 1 saat veya yarım saat bekletin.

FIRIN tepsisinde pişirme :
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin (yoksa tepsinin dibini güzelce yağlayın) soslanmış tavukları tepsiye dizin
Turbo ayarda 200 derecede 25-30 dk. pişirin
IZGARA pişirme :
Izgara telinize soslu tavukları dizin alt üst çevirerek pişirin..
Tefal ActFry :
2 dk. ısıtın, Soslanmış tavukları ActFry içine koyun 25 dk. pişirin. İstediğiniz kıvamda kızarmamışsa 5 dk. daha çalıştırabilirisiniz…

Sonuç süperrrr…. Afiyet Olsun

TAVUK KALÇA (kemiği alınmış tavuk but

Tefall ActiFry, ızgara veya teflon tavada pişirbilirsiniz...
1 pk. tavuk kalça
1 tutam kekik
1 tutam biberiye
1 miktar köri
1 miktar soya sos
1 miktar kırmızı pul biber
1 miktar karabiber
3 diş dövülmüş sarımsak
1 çorba kaşığı yoğurt
(miktar ve tutamları sevdiğiniz, istediğiniz  ölçüde ayarlayabilirsiniz)
Bu karşımı tavuklarınızın üzerine ekleyin iyice karıştırın vaktiniz varsa  1 saat kadar buzdolabında bekletin.

Tefall ActiFry’i 2 dakika ısıtın,
(soya sosu tuzlu olduğu için ben tuz kullanmadım arzu edenler ilave edebilirler, tavuk kalça yağ oranı yeterli olduğundan yağda eklemedim) ısınmış olan ActiFry  malzemelerinizi koyun ve 25 dk. ayarlayın.



Tefall ActiFry  yoksa teflon tavanızı ısıtın 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyin iki tarafı da iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun

Tefal ActiFry


Herkesin 1 kaşık yağ ile 1 kg. patates kızartmak için aldığı  Tefal ActiFry da ben henüz patates kızartmadım. Ancak arkadaşlar dan duyduğuma göre bizlerin sevdiği gibi olmuyormuş. Fritöz’e devam diyorum.
Tefal ActiFry ın et, tavuk gibi gıdaları ızgara yapmada üstüne yok… Ne denediysem gayet başarılı oldu. Sadece köfte denemedim.
Dönme aparatı köfteleri parçalar gibi bir düşüncem var .

Birkaç köfteyi gözden çıkarıp deneme yapmam gerecek sanırım.
Izgara seviyorsanız ActiFry  mutlaka deneyin.

BİBER TURŞUSU



ÇABUK VE KOLAY TURŞU
Çarliston  biberleri haşlayın arzu ederseniz kabuklarını soyabilirsiniz.
(1/2 yarım kilo biber)

1/2  taze sıkılmış limon,
1 çorba kaşığı sirke, 

1 tatlı kaşığı nar ekşisi (tercihe bağlı)
3 diş dövülmüş sarımsak
bir miktar tuz (damak tadınıza göre) 

 ile güzel bir sos hazırlayın.

Haşlamış olduğunuz biberlerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
 Arzu ederseniz  sosuna maydanoz ve pul kırmızı biber  ilave edebilirsiniz.
Sos ile biberlerin özleşmesi için bir süre buz dolabında bekletin.

Afiyet olsun.

Kırmızı Biber Turşusu


Malzemeler
2 kg salçalık kırmızı biber 
2 yemek kaşığı toz şeker 
1 litre üzüm sirkesi 
1 limon suyu
Yarım su bardağı ayçiçek yağı 
8-10 diş sarımsak  (dövülmüş olursa daha lezzetli oluyor)
Yarım demet maydanoz  (ince kıyılmış da olabilir)
1 su bardağı su 
Kaya tuzu, tane karabiber 
Hazırlanışı: Toz şeker, sirke, su ve ayçiçek yağını tencerede kaynatın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini çıkarıp kalın dilimleyin. Tencereye aktarıp 5 dakika daha pişirin Kavanozlara paylaştırın. Üzerine maydanoz, tane karabiber, kaya tuzu ve sarımsakları ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin.

** közlenmiş kırmızı biberle yapmak isterseniz tencereye aktardıktan sonra 2 dk. pişirin.
(Acı seviyorsanız biraz pul biber veya 1-2 adet acı biber ekleyebilirsiniz)




Tarçınlı Muffin… Dr.Oetker


Dr.Oetker’in  tüm ürünlerini çok beğenirim ve kullanırım. Bugün de tarçınlı Muffin’ini denedim gerçekten çok lezzetli ve güzel oldu.
Hazırlanması çok kolay ve çabucakta hazır oluyor.
Paketin üzerinde tarifi yazılı, ben kendimce içine ilaveler yaptım.
1 tatlı kaşığı nutella ekledim çırparken,
minik kağıtlarına yerleştirince üzerine dövülmüş ceviz ilave ettim

sonuç harika oldu. (Nutella yerine damla çikolata da olabilir..)

KURABİYE (Tarçın, zencefil, karanfilli ) Yeni yıl kurabiyesi


Tarçınlı, zencefilli, karanfilli, pekmezli  kurabiyeler…. Bu tarifi kızım yabancı bir siteden buldu çevirisini yaptı ve bugün denedik nefis oluyor denemenizi tavsiye ederim :).

 MALZEMELER
1/2  pk katı yağ 125  gr.
1/2  su bardağı   toz şeker (normal boyutlarda  su bardağı)
2  çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı karanfil (dövülmüş, toz halinde)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurta
1/2  su bardağı pekmez
bir fiske karabiber
bir fiske deniz tuzu
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat

alabildiğince un  (yaklaşık 3 su bardağı) 
derince bir kapta yağ ile şekeri iyice karıştırın.
zencefil, tarçın, karanfil, karabiber, tuzu ekleyin. iyice karıştırın.
1 yumurtayı ayrı bir kasede kırın içine pekmezi ekleyin iyice karıştırın.
yumurta pekmez karışımını, diğer karışıma karıştırarak ilave edin mikser ile çırpın.
kasenin üzerine eleğinizi koyun ununuzu ilave edin, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip eleyerek karışımın üzerine ilave edin.