3.09.2017

PATATES CİPS... Limonlu sarımsaklı

Mersin, Silifke dolaylarında balıkçılarda yediğim harika bir meze/atıştırmalık..

MALZEMELER :

4 adet patates
1 yarım limon suyu
3 diş sarımsak
1 çimdik tuz
bir tutam ince kıyılmış maydanoz
kızartmak için ayçiçek yağı

YAPILIŞI :

Patatesleri soyup güzelce yıkayın, incecik cips şeklinde doğrayıp bir süre bir kapta hazırlamış olduğunuz tuzlu suda bekletin. Fritöz veya tavada güzelce kızartıp servis tabağına alın. Sıcakken
limon suyu, dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz ve tuzu bir kase içinde karıştırıp bir kaşık yardımıyla patateslerin üzerine gezdirin ve soğumadan yemeye başlayın
Afiyet olsun :)

8.01.2017

KURABİYE... Cevizli



MALZEMELER:
1 paket katı yağ
1 çay bardağı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat/kabartma tozu
1 yumurta
1 avuç parçalanmış ceviz içi
aldığı kadar un

YAPILIŞI :
Yumurtanın beyazını bir kaseye ayırıp, sarısını ve ceviz içi hariç tüm malzemeleri derin bir kaba koyun yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.  Yuvarlak küçük toplar halinde şekillendirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ceviz parçası ilave edin hafif pembe renk olana kadar fırında pişirin.

Afiyet olsun.

UN KURABİYESİ

Çabuk, kolay ve pratik..

MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ
8 çorba kaşığı pudra şekeri (silme)
aldığı kadar un (yaklaşık olarak 3.5 su bardağı)
üzerine serpmek için pudra şekeri ve tarçın (1 er yemek kaşığı)

YAPILIŞI :
Malzemeleri katı ve özlü bir hamur olana kadar karıştırıp yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirelim, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip pişirelim. Çok uçuk pembe renk olunca fırını kapatın tepsiyi fırından çıkarın. (çok pişerse kurabiyeler çatlayabilir.

Soğuduktan sonra üzerine bir çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri ile tarçını serpiştirelim. (tarçın tercihe göre) 

Afiyet olsun.

7.01.2017

Fındıklı/cevizli Kurabiye

Çabuk bayatlamaz yemesi harika

1 su bardağı çekilmiş fındık/ceviz
1 pk. margarin
1/2 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
alabildiği kadar un
(ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur olacak)

Tüm malzemeleri derince bir kapta güzelce karıştırıp yoğurun. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekillendirin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürüp pişirin. Arzu ederseniz piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin.

Afiyet olsun.

Tahinli Kurabiye


Çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim

Malzemeler:
1-Hamuru:
   1/2 su bardağı ayçiçek yağı
   250 gr. margarin
   1 çay kaşığı kabartma tozu
   Aldığı kadar un tahminen 2 su bardağı gibi)
2-Tahinli iç malzeme:
    1 çay bardağı tahin (büyük boy)
    1,5 çay bardağı toz şeker
    1 çay bardağı ceviz içi (çekilmiş)
     **  malzemeleri güzelce karıştırın
3- 1 yumurta sarısı

Yapılışı :
Hamur malzemelerini derin bir kaba koyup üzerine alabildiği kadar un ekleyin güzelce karıştırıp yoğurun (yumuşak bir hamur olacak) üzerine ıslak temiz bir bez örtüp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Hamuru dört eşit parçaya bölüp her bir parçayı ayrı ayrı açın, üzerine tahinli iç sürerek rulo şeklinde
sarın yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip 1'er parmak kalınlığında kesilir üzerilerine yumurta sarısı
sürüp pişirilir.

Arzu ederseniz üzerine susam ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


























kur

6.11.2016

KIRMIZI LAHANA SALATASI... Yapın ve saklayın



Kırmızı lahana salatasının tam mevsimi. Tadı,  lezzeti  ile sofralarımıza renk katar.
Ayrıca  C vitamini yönünden çok zengin bir bitkidir. Kırmızı lahana salatasını
önceden hazırlayıp buzdolabınızda hazır bulundurabilirsiniz veya yoğurtlu mayonezli meze yapabilirsiniz. 
Kırmızı lahana için iki tarif 

1- MALZEMELER:
1 adet kırmızı lahana ORTA BOY
1  limon suyu3 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1 çay kaşığı (yeterli miktarda tuz)
üzeri için Sızma Zeytinyağı (yağsız da çok lezzetli oluyor)

2-MALZEMELER:
1 adet küçük boy kırmızı lahana
1 su bardağı tava yoğurdu (yoğurt sulu olmamalı)
3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak dövülmüş
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz


4.11.2016

Kırmızı Pancar Turşusu



“Kırmızı pancar A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir. İştah açıcı, besleyici özelliği vardır. Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından da zengindir. Bitki, beta karoten ve folat bakımından zengin yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına destek verir. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir. Havuç suyu ile yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir. Özellikle soğuk algınlığı enfeksiyonlarının arttığı kış aylarında kırmızı pancarın tüketilmesi, vücudun direncini artırır.”  (radikal.com)