8.09.2012

ANTRİKOT ızgara

Teflon tavada veya ızgarada pişirip pilav, makarna, patates tava veya haşlanmış sebzeler veya çoban salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

MALZEMELER :

1 kg. Antrikot

marine...
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik  


Almış olduğunuz Antrikotları derince bir kaseye koyun marine malzemelerini ilave edip iyice karıştırın buz dolabınızda bir süre bekletin.

Teflon tavanızı ısıtın, içine 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı ekleyin iyice ısındıktan sonra etlerinizi tavaya dizin. Et pişirirken mutlaka mühürleme işlemini yapın. Yani etin bir yüzü iyice pişmeden, kızarmada  diğer yüzünü çevirmeyin etin pişerken suyunu salmaması için bu çok önemli, aksi takdirde et kuru ve susuz oluyor.
Arka yüzü kızardıktan sonra ocağı kısın bir süre de içinin pişmesini sağlayın.

Kuzu şiş... Lavaş




Sizler sever misiniz bilemem de ben çok severim yanında lavaş da olursa süper olur...

Kuzu Şiş
MALZEMELER:

1/2 kg. kuzu şişlik et
2 adet domates
3-4 adet sivri biber

marine....

1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber (acı sevenler için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı ay çiçek yağı


çöp şiş ( marketlerden alabilirsiniz)

YAPILIŞI :

Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerinizi derince bir kaseye koyun üzerine tüm marine malzemelerini ekleyin en az bir saat kadar buz dolabında bekletin.
Domatesleri ve biberleri küçük parçalara ayıralım, marketten aldığınız çöp şişlere fazla sıkışık olmadan etlerimizi dizelim. Arzu ederseniz aralarına bir parça domates, bir parça biber dizelim  (domates ve biberleri ayrı şişlere de dizebilir siniz.)

Fırınımızın ızgarasında veya başka bir ızgarada çok fazla kurutmadan pişirin.


Servis ederken yanında sumaklı soğan ilavesi yapabilirsiniz...



LAVAŞ :  evde uğraşamam diyorsanız marketlerden hazır temin edebilirsiniz.
veya...

29.07.2012

TAVUK BAGET... közlenmiş patlıcan ile birlikte güveçte

Sky360 Tv. kanalında Şef Batuhan dan izlediğim güzel bir tarif. Ufak tefek değişikliklerle....


MALZEMELER:


6 adet tavuk baget
3 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
1 adet havuç
1 adet kuru soğan

2 çorba kaşığı teriyaki sos
1 çay kaşığı tobacco sos (acisso) (acı seviyorsanız)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı z.yağ

1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı köri

26.07.2012

Tavuk Salatası (yalancı çerkez tavuğu)

Yaz günleri için ideal...


MALZEMELER :

2 adet tavuk göğüs eti
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çar bardağı rendelenmiş bayat ekmek içi
3-4 adet kornişon turşu (salatalık)
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez (tercihe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
3 diş sarımsak


Patates Salatası... Yoğurtlu, mayonezli

Sıcak yaz günleri için doyurucu ve lezzetli bir salata.


MALZEMELER:


4 adet büyük boy patates
2 adet salatalık
3-4 adet kornişon turşu
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber/pul biber
3 diş sarımsak (tercihe bağlı)


14.07.2012

Patlıcan salatası - Mamzana gibi

Yaz akşamları için ideal bir salata ve meze. Mamzana gibi dedim. Orijinal mamzana nasıldır yemediğim için bilemiyorum.


Bu tarif benim mamzanam oldu:)


MALZEMELER:


5 adet patlıcan
4 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber.
5-6 diş sarımsak (dövülmüş)
1 büyük domates
1 limon suyu
1 çay kaşığı sirke
1 çorba kaşığı z.yağı (benim tercihim sızma)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber (tercihe bağlı)

bir miktar kıyılmış maydanoz ( tercihe bağlı)

9.07.2012

YAZ ÇORBASI

Yaz günleri için ideal bir yemek, tok tutar, doyurur, besler ve zayıflatır. Yapın,  buzdolabınızda bulundurun acıktıkça atıştırın.... Ve zayıflayın :)

MALZEMELER


1 su bardagi asurelik buğday,
VEYA
 * Bu çorbalar için buğday/yarma karışımı var (çok çabuk pişiyor)
4 su bardagı su,
1 çorba kaşığı kuru nane,
4 su bardagı yoğurt,
1 çay kaşığı tuz
karabiber, pul biber (tercihe göre)


YAPILIŞI
Acele yapacağım diyorsanız ...
 * işaretli malzemeden yapın.  sıcak su ile güzelce yıkayın, 1 su bardağı için 2 su bardağı sıcak su ekleyip bir taşım kaynatıp ocağı kapatın yumşamamışsa tencerenin kapağı kapalı olarak soğutun,yumşamışsa hemen süzün ılınınca malzemeleri ekleyin....


buğdayları kapaklı bir tencereye koyun üzerine 1 litre kaynar su ekleyin 2 saat kadar bekletin.
Vaktim çok diyorsanız...
Buğdayları akşamdan suya koyun sabaha kadar beklesin.
Buğdayları süzün düdüklü veya normal tencerede üzerine  1 litre sıcak su, 1 çay kaşığı tuz ekleyerek buğdaylar yumşayana kadar haşlayın.

2.07.2012

KARNIYARIK....

Karnıyarık yapmak için aldığım patlıcanların  küçük boy patlıcan olmasına özen gösteririm. İsterseniz sizler de deneyebilirsiniz.

MALZEMELER :
1 kg. küçük boy patlıcan
150 gr kıyma
1 orta boy soğan (yemeklik doğrayın)
1 domates ( kabuklarını soyup rendeleyin)
1 domates ( kabuklarını soyup dilimleyin)
2 çarliston biber ( çekirdeklerini çıkarıp uzunlamasına 4 parçaya bölün)
arzu ederseniz bir miktar ince kıyılmış maydanoz.
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı domates salçası veya püresi veya yarım 1 çay bardağı domates suyu.

patlıcanları kızartmak için yeterli miktarda Komili Yudum. (ayçiçek yağı)

YAPILIŞI :