1.12.2019

BALKABAKLI PASTA


İnstagram da görüp beğendiğim tarifleri harmanlayarak kendi kendime göre uyarladığım bir tarif.. Arkadaşlarım çok beğendi umarım sizler de beğenirsiniz.

Malzemeler:
Muhallebisi için;

-1 litre süt
-3,5 kahve fincanı un
-1 paket labne
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket vanilin

Tabanı için:

-2 paket kremasız, yulaflı bisküvi ve burçak
-125 gram tereyağ
-1 tatlı kaşığı tarçın

Balkabağı püresi için;

-1 kilo soyup dilimlenmiş balkabağı
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı su
Servis edeceğin zaman
Tahin ve dövülmüş cevizle süsle

8.01.2019

Esmer Bulgur Salatası...... hafif ve lezzetli















Arkadaşım arayıp çaya  geliyorum deyince hazırda bulunan Kekin yanına acele bir şekilde uydurduğum ancak çok beğenilen bir salatadır deneyin seveceksiniz :)


MALZEMELER :
1 Su bardağı esmer bulgur  (250 gr.lık büyük boy)
1/2 demet yeşil soğan veya 1 orta boy kuru soğan
2 ad. orta boy domates
1 ad. kırmızı biber
1 ad. çarliston biber
5 ad. kornişon turşu
1 diş sarımsak (dövülmüş)
maydanoz/dereotu (arzu edilen miktarda)

Baharatlar : Tuz, karabiber, kimyon, sumak, pul biber
Sos : Zeytinyağ, yarım limon, nar ekşisi, baharatlar

23.01.2018

PRATİK LAVAŞ YAPIMI (MAYASIZ)



Prof.Dr. Canan Karatay hocanın dediği gibi ekmek yerine lavaş yemeğe karar verenler için EV
yapımı Lavaş tarifi... hem ucuz, hem sağlıklı denemenizde fayda var derim :)

MALZEMELER :




  • 5 su bardağı elenmiş un silme
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tercihe bağlı)
  • 2 su bardağı su

  • YAPILIŞI :

    1. Elenmiş un yoğurma kabına koyulup ortasını çukur yapılır 2 su bardağı  su azar azar eklenerek  yumuşak  ele yapışmayan  bir hamur yoğurulur.
    2. Hamur bir poşetin içerisine hava almayacak şekilde koyulur buzdolabına kaldırılır buzdolabında hamur 1 saat dinlendirilir. Dinlenen  hamur buzdolabından alınarak normal ortamda 5 dakika bekletilir.
    3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır mermerin altı unlanır bezenin üzerine de 1 kaşık kadar un koyulur ve hamur oklava  ile ileri geri hareketlerle  açılır yapışıyorsa unlanır hamurun büyüklüğü pasta tabağı kadar olmalıdır.
    4. Teflon tava iyice ısıtılır içine açtığımız lavaş koyulur ve arkalı önlü yakmadan pişirilir. 
    Afiyet olsun.

    3.09.2017

    PATATES CİPS... Limonlu sarımsaklı

    Mersin, Silifke dolaylarında balıkçılarda yediğim harika bir meze/atıştırmalık..

    MALZEMELER :

    4 adet patates
    1 yarım limon suyu
    3 diş sarımsak
    1 çimdik tuz
    bir tutam ince kıyılmış maydanoz
    kızartmak için ayçiçek yağı

    YAPILIŞI :

    Patatesleri soyup güzelce yıkayın, incecik cips şeklinde doğrayıp bir süre bir kapta hazırlamış olduğunuz tuzlu suda bekletin. Fritöz veya tavada güzelce kızartıp servis tabağına alın. Sıcakken
    limon suyu, dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz ve tuzu bir kase içinde karıştırıp bir kaşık yardımıyla patateslerin üzerine gezdirin ve soğumadan yemeye başlayın
    Afiyet olsun :)

    8.01.2017

    KURABİYE... Cevizli



    MALZEMELER:
    1 paket katı yağ
    1 çay bardağı ayçiçek yağı
    4 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı karbonat/kabartma tozu
    1 yumurta
    1 avuç parçalanmış ceviz içi
    aldığı kadar un

    YAPILIŞI :
    Yumurtanın beyazını bir kaseye ayırıp, sarısını ve ceviz içi hariç tüm malzemeleri derin bir kaba koyun yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.  Yuvarlak küçük toplar halinde şekillendirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ceviz parçası ilave edin hafif pembe renk olana kadar fırında pişirin.

    Afiyet olsun.

    UN KURABİYESİ

    Çabuk, kolay ve pratik..

    MALZEMELER:
    1 su bardağı sıvı yağ
    8 çorba kaşığı pudra şekeri (silme)
    aldığı kadar un (yaklaşık olarak 3.5 su bardağı)
    üzerine serpmek için pudra şekeri ve tarçın (1 er yemek kaşığı)

    YAPILIŞI :
    Malzemeleri katı ve özlü bir hamur olana kadar karıştırıp yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirelim, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip pişirelim. Çok uçuk pembe renk olunca fırını kapatın tepsiyi fırından çıkarın. (çok pişerse kurabiyeler çatlayabilir.

    Soğuduktan sonra üzerine bir çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri ile tarçını serpiştirelim. (tarçın tercihe göre) 

    Afiyet olsun.

    7.01.2017

    Fındıklı/cevizli Kurabiye

    Çabuk bayatlamaz yemesi harika

    1 su bardağı çekilmiş fındık/ceviz
    1 pk. margarin
    1/2 çay bardağı toz şeker
    1 yumurta sarısı
    alabildiği kadar un
    (ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur olacak)

    Tüm malzemeleri derince bir kapta güzelce karıştırıp yoğurun. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
    Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekillendirin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürüp pişirin. Arzu ederseniz piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin.

    Afiyet olsun.