7.01.2017
Tahinli Kurabiye
Çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler:
1-Hamuru:
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
250 gr. margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un tahminen 2 su bardağı gibi)
2-Tahinli iç malzeme:
1 çay bardağı tahin (büyük boy)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ceviz içi (çekilmiş)
** malzemeleri güzelce karıştırın
3- 1 yumurta sarısı
Yapılışı :
Hamur malzemelerini derin bir kaba koyup üzerine alabildiği kadar un ekleyin güzelce karıştırıp yoğurun (yumuşak bir hamur olacak) üzerine ıslak temiz bir bez örtüp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Hamuru dört eşit parçaya bölüp her bir parçayı ayrı ayrı açın, üzerine tahinli iç sürerek rulo şeklinde
sarın yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip 1'er parmak kalınlığında kesilir üzerilerine yumurta sarısı
sürüp pişirilir.
Arzu ederseniz üzerine susam ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
kur
6.11.2016
KIRMIZI LAHANA SALATASI... Yapın ve saklayın
Kırmızı lahana salatasının tam mevsimi. Tadı, lezzeti ile sofralarımıza renk katar.
Ayrıca C vitamini yönünden çok zengin bir bitkidir. Kırmızı lahana salatasını
önceden hazırlayıp buzdolabınızda hazır bulundurabilirsiniz veya yoğurtlu mayonezli meze yapabilirsiniz.
Ayrıca C vitamini yönünden çok zengin bir bitkidir. Kırmızı lahana salatasını
önceden hazırlayıp buzdolabınızda hazır bulundurabilirsiniz veya yoğurtlu mayonezli meze yapabilirsiniz.
Kırmızı lahana için iki tarif
1 limon suyu3 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1 çay kaşığı (yeterli miktarda tuz)
üzeri için Sızma Zeytinyağı (yağsız da çok lezzetli oluyor)
2-MALZEMELER:
1- MALZEMELER:
1 adet kırmızı lahana ORTA BOY1 limon suyu3 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1 çay kaşığı (yeterli miktarda tuz)
üzeri için Sızma Zeytinyağı (yağsız da çok lezzetli oluyor)
2-MALZEMELER:
1 adet küçük boy kırmızı lahana
1 su bardağı tava yoğurdu (yoğurt sulu olmamalı)
3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak dövülmüş
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı tava yoğurdu (yoğurt sulu olmamalı)
3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak dövülmüş
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz
4.11.2016
Kırmızı Pancar Turşusu
“Kırmızı pancar A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir. İştah açıcı, besleyici özelliği vardır. Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından da zengindir. Bitki, beta karoten ve folat bakımından zengin yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına destek verir. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir. Havuç suyu ile yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir. Özellikle soğuk algınlığı enfeksiyonlarının arttığı kış aylarında kırmızı pancarın tüketilmesi, vücudun direncini artırır.” (radikal.com)
2.05.2016
PATLICAN-BİBER-KABAK KIZARTMASI.... FIRINDA
MALZEMELER :
500 gr kilo patlıcan
250 gr sivri veya çarliston biber (bütün veya doğranmış)
250 gr sivri veya çarliston biber (bütün veya doğranmış)
250 gr. kabak
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı.
bir miktar tuz.
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı.
bir miktar tuz.
SOSU :
500 gr. domates (rendelenmiş)
3-4 diş sarımsak (dövülmüş)
yarım çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
* arzu ederseniz karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.
9.01.2016
Fırında Tekir/Barbun balığı
MALZEMELER :
1 Kilo tekir/barbun (temizlenmiş güzelce yıkanmış)
3-4 tane yeşil soğan ( ayıklanıp, yıkanıp ince ince doğranmış)
bir miktar maydanoz (ayıklanıp, yıkanıp ince ince doğranmış)
1/2 limon ( ince ince dilimlenmiş
4-5 tane çeri domates. (dört parçaya bölünmüş
1 tutam tuz
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı ay çiçek yağı
9.12.2015
KIŞ ÇORBASI
Bu çorbama bir isim bulamadım şimdilik kış çorbası diyelim :)
Dün akşam kendi damak tadıma göre deep freeze de olan malzemelerle uydurduğum bir çorba
hem sağlıklı hemde lezzetli deneyin bakalım beğenecek misiniz?
MALZEMELER :
1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı erişte (veya arpa şehriyesi/ üçgen kesilmiş minik hamurlar de olabilir)
1 tatlı kaşığı tereyağ (tercihe göre başka bir yağda kullana bilirsiniz)
1 çorba kaşığı biber salçası
1 miktar nane, karabiber, kırmızı pul biber, tuz.
1 çorba kaşığı Nar Ekşisi (yoksa 1 veya 1/2 limon suyu olabilir)
28.11.2015
PATLAMIŞ MISIR... Mikrodalga fırın
Kış geldi ve kışın en çok sevilen atıştırmalığı patmış mısırı mikrodalga fırında çabucak yapa bilirsiniz.
Malzemeler
- 1 Türk kahvesi fincanı mısır
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ (tercihe bağlı)
- tuz (tercihe bağlı)
Hazırlama : 1
- Bütün malzemeler fırın poşetinin içine konulup iyice karıştırılır.
- Poşetin ağzı bir iple bağlanır.
- iğne/kürdan/çatal yardımıyla poşette bir kaç küçük delik açınız.
- 800 watta 3-4 dakikada mısırlar patlatılır.
Hazırlama : 2
- Mikrodalga giren kapaklı bir kabın içine sıvıyağ ve tuz konulur.
- Kapağı kapalı bir şekilde 800 W 5 saniye kadar tutulur.
- Isıtılan yağın içine mısırlar ilave edilir.
- 800 watta 3-4 dakika kapağı kapalı şekilde patlatma işlemi gerçekleştirilir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)