12.07.2014

Sebzelerle Türk yemeği....JAPON İŞİ- ÇİN İŞİ - BU TARİF TÜRK İŞİ....

Bazılarımız severiz değişik damak tadını ve lezzetlerini önce damak tadımıza uyanlardan başlarız denemeye, sonra merak ettiklerimiz gelir sırasıyla. Benim tercihim damak tadıma uyanlardır mesela :)
Karton kutularda gelir hani içinde sebzeler olur değişik, biraz sos biraz makarna falan adını bilemedim şimdi
ben onu kendim evde denedim pek sevildi, çok beğenildi karton kutularım da olsaydı süper olacaktı :)
Lezzet olarak birbirine uyumlu olmayan tatları sevmem kendimce ayarladım sizlerde zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

MALZEMELER  (4 kişilik)

1 er tane renkli dolmalık biber (kırmızı, yeşil, sarı)
2 tane kabak (üzeri temizlenmiş)
10 tane kadar mantar (konserve ise küçük boy yarım kavanoz
1 paket soya filizi,
1 tane havuç (üzeri temizlenmiş
3-4 diş dövülmüş sarımsak
1 küçük boy soğan rendelenmiş
1 yemek kaşığı ay çiçek yağı
1 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber

PİZZA... LAVAŞ EKMEĞİ



Pizza'mı, Lahmacun'mu ikisi de olabilir :)

Kolay, çabuk, doyurucu ara öğün olarak da rahatlıkla tüketilebilir.

2  adet Lavaş  ekmeği
5-6 tane yeşil zeytin çekirdekleri çıkarılmış
5-6 tane siyah zeytin
1 tane Kırmızı taze biber
1 diş dövülmüş sarımsak
2 büyük domates rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 büyük domates ince dilimlenmiş
1 çay kaşığı nane (damak tadınıza göre ayarlayın)
1 miktar tuz
1 miktar karabiber
1 miktar kırmızı pul biber
150 gr kadar rendelenmiş taze kaşar peyniri.

YAPILIŞI :

11.07.2014

BARBUNYA PİLAKİ


Yaz geldi taze barbunya fasulyesinin tam zamanı.

1 kilo taze barbunya
(veya  2 su bardağı Kuru barbunya fasulyesi)
2 adet Soğan
3 diş Sarımsak (dövülmüş)
1 adet Havuç
3 büyük domates rendelenmiş
1 tatlı kaşığı Salça
1/2 su bardağı  Ay çiçek yağı
1-2 Yemek kaşığı Zeytinyağ
2 tane kesme şeker (veya 1 çay kaşığı toz şeker)
Karabiber
Tuz
bir kaç dal maydanoz.



YAPILIŞI : Barbunya fasulyesini ayıklayıp güzelce yıkayın. 5-6 bardak soğuk su ekleyip barbunyalar kara suyunu bırakana kadar haşlayın ve süzün.

MASA SÜSLEME ..FOTOĞRAFLAR



YEMEK SUNUM




MASA DİZAYN



6.03.2014

VEJETARYEN BÖREĞİ... SEBZELİ BÖREK

Bu böreğin bir özelliği de ocak üzerinde azıcık yağ ile tavada pişmesi.

MALZEMELER :

Bildiğiniz/sevdiğiniz  tüm yeşillikleri kullanabilirsiniz. Bu börek için belirli bir ölçü miktarı veremiyorum göz kararı metoduyla yapmak en güzeli.

Pazı, ıspanak, semiz otu, roka, tere, yeşil salata gibi. Miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.

3-4 tane yeşil soğan ince ince doğranmış.
bir miktar taze nane
bir miktar maydanoz,
bir miktar dereotu

mevsimiyse 1 tane taze sarımsak. (veya 1-2 diş dövülmüş sarımsak)

2 adet yufka.

1 çay kaşığı tuz ve karabiber (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)
(karabiberi kıvamında olsun lezzeti güzel oluyor)

arzu ederseniz peynir de ekleye bilirsiniz.
 

4.03.2014

ÇİN BÖREĞİ....Sebzeli Börek

Çin böreğinin çok değişik tarifleri mevcut. Bu tarifi kendi damak tadıma göre ben uydurdum. Deneyin bakalım beğenecek misiniz?

MALZEMELER :

3 yufka
2 tane incecik rendelenmiş havuç
300 gr. beyaz lahana (orta boy lahananın 4/1)
Soya filizi 1 paket (bulabilirseniz)
1 orta boy rendelenmiş soğan.
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı soya sosu,
1 çay kaşığı nar ekşisi
1/2 çay kaşığı toz şeker
bir miktar karabiber (isteğinize bağlı)
1 minik diş sarımsak.