Somon balığı ülkemize geldiği günden itibaren ne yalan söyleyeyim pek sevmezdim. Değişik tatlar denemeyi seven oğlumun bu tarifinin tadına bakana kadar.
MALZEMELER :
3 parça yuvarlak kesilmiş Somon balığı
4 diş sarımsak (dövülmüş)
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu ince rendelenmiş
1/2 limon sutu
tuz/karabiber
bir miktar ince kıyılmış maydanoz (arzu ederseniz)
11.10.2015
9.10.2015
HİNTPARE TATLISI...
- Arkadaşımda yediğim çok beğendiğim çok hafif bir tatlı şerbetli tatlı sevmem demeyin mutlaka deneyin :)
MALZEMELER : - 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 3 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ (ayçiçek yağı)
- 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- 150 gr. kadar iri dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için:
- 3, 5 su bardağı su
- 3, 5 su bardağı şeker
- 2 damla limon suyu
YAPILIŞI:
8.10.2015
PİZZA..... Milföy pizza
MALZEMELER :
1 paket milföy hamuru
salça veya ketçap veya domates sos
1/2 paker taze kaşar peyniri (150-200 gr kadar)
10 adet çeri domates veya 2 tane kabukları soyulmuş domates
arzu ederseniz, salam, sucuk vb. ilave edebilirsiniz
YAPILIŞI :
Milföy hamurlarını mutfak tezgahının üzerine açın oda sıcaklığında birazcık yumuşasın bir oklava yardımıyla veya elinizle açın ve aynen videodaki gibi hazırlayın.
** Salça kullanacaksanız salçayı bir miktar sıvı yağ ve su yardımıyla akışkan bir hale getirmek gerekiyor.
afiyet olsun....
12.09.2015
PALAMUT NASIL PİŞİRİLİR....Palamut tava (fırında)
Palamut yemenin tam zamanı. Balığı da çok severim..Epeyce bollaştı fiyatı da ucuzlamaya başladı. Tam yağlandı mı bilemiyorum alırken balıkçılara sormak lazım :)
Palamut'u ızgara olarak sevenler olsa da ben tava olarak seviyorum. Kızartma mideme dokunuyor bunun için kendimce kızartma tadında bir pişirme yöntemi geliştirdim. Umarım beğenirsiniz.
MALZEMELER :
2 tane Palamut
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ. (tercihe bağlı)
yeterli miktarda un (arzu ederseniz mısır unu da olabilir).
YAPILIŞI :
Palamut'u ızgara olarak sevenler olsa da ben tava olarak seviyorum. Kızartma mideme dokunuyor bunun için kendimce kızartma tadında bir pişirme yöntemi geliştirdim. Umarım beğenirsiniz.
MALZEMELER :
2 tane Palamut
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ. (tercihe bağlı)
yeterli miktarda un (arzu ederseniz mısır unu da olabilir).
YAPILIŞI :
28.08.2015
DOMATES SOSU... KIŞ HAZIRLIĞI
domates sosu hazırlayayım.
MALZEMELER :
Domates
bir miktar sıvı yağ
bir miktar tuz.
YAPILIŞI :
1- Domatesleri kışın sos olarak kullanacaksanız güzelce yıkadıktan sonra rondodan (rendeleyip) geçirip bir tencere içinde güzelce kaynatın üzerinde köpük oluşunca köpükleri alın
bir süre daha kaynatıp ocağı söndürün. Soğuduktan sonra azar azar tuz ekleyin (kaç kilodan yapacaksanız tuz oranını ona göre ayarlayın.) 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip güzelce karıştırın.
**Tuz tam kıvamında olmalı az olursa çabuk bozulur.
1.08.2015
ACI BİBER SOS.... TURŞUSU
Bugünkü keşfim smile ifade simgesi
Rakı mezesi acı sevenlere - kahvaltılık smile ifade simgesi
Rakı mezesi acı sevenlere - kahvaltılık smile ifade simgesi
MALZEMELER - YAPILIŞI
Fotoğraftaki turşudan alın, suyunu süzün rondoda çekin.
İki tatlı kaşığı biber salçası,
İki tatlı kaşığı ince dövülmüş ceviz
Birazcık karabiber, birazcık kimyon ilave edip karıştırın.
İsterseniz hemen servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz
Veya
Bir kavanoza koyun üzerine 1 parmak kadar zeytinyağı ilave edip buz dolabında saklayabilirsiniz.
İnce dilimlenmiş kızarmış baget ekmekle süper oluyor.
Afiyetle smile ifade simgesi
Fotoğraftaki turşudan alın, suyunu süzün rondoda çekin.
İki tatlı kaşığı biber salçası,
İki tatlı kaşığı ince dövülmüş ceviz
Birazcık karabiber, birazcık kimyon ilave edip karıştırın.
İsterseniz hemen servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz
Veya
Bir kavanoza koyun üzerine 1 parmak kadar zeytinyağı ilave edip buz dolabında saklayabilirsiniz.
İnce dilimlenmiş kızarmış baget ekmekle süper oluyor.
Afiyetle smile ifade simgesi
Not : çok acı olmasını istemiyorsanız tatlı biber salçası kullanın.
10.07.2015
APERİTİF...Atıştırmalıklar
Çay saatinde, yemek öncesi, misafirleriniz geldiğinde atıştırmalıklar çok işimize yarar.
Çok sevebileceğimiz bir atıştırmalık tarifi..
MALZEMELER :
1 adet Baget ekmek
5 yemek kaşığı Labne peynir
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2-3 dilim somon füme (tercihe bağlı)
5-10 tane çeri domates (ortadan ikiye bölünmüş)
5-10 tane siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış ikiye bölünmüş)
2 diş sarımsak (tercihe bağlı. dövülmüş)
1 çay kaşığı pul biber (tercihe bağlı)
az miktarda maydanoz yaprakları.
birazcık tuz ve karabiber
Çok sevebileceğimiz bir atıştırmalık tarifi..
MALZEMELER :
1 adet Baget ekmek
5 yemek kaşığı Labne peynir
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2-3 dilim somon füme (tercihe bağlı)
5-10 tane çeri domates (ortadan ikiye bölünmüş)
5-10 tane siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış ikiye bölünmüş)
2 diş sarımsak (tercihe bağlı. dövülmüş)
1 çay kaşığı pul biber (tercihe bağlı)
az miktarda maydanoz yaprakları.
birazcık tuz ve karabiber
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)