21.08.2023
KIYMALI MAKARNA...spaghetti bolognese
Makarna sever misiniz? Ben çok severim:))
Malzemeler :
1/2 Çubuk makarna (veya spagetti)
250 gr kıymanın 1/2 (125 gr. kıyma yağsız)
1 küçük boy kuru soğan rendelenmiş
1 orta boy domates rendelenmiş
1 diş sarımsak dövülmüş (tercihe bağlı)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çorba kaşığı sıvı yağ.
1 tatlı kaşığı nar ekşisi (tercih ederseniz)
1 çay kaşığı tereyağ
11.08.2023
İMAM BAYILDI... Masterchef tarifi (kızartmadan)
3 adet iri soğan (jülyen doğranmış piyazlık)
3 adet büyük boy domates (küçük küp küp doğranmış)
2 tane kapya biber (jülyen doğranmış domates)
4-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 tane kesme şeker ( 1 tatlı kaşığı)
2.08.2023
KIRMIZI BİBER EZMESİ... Kahvaltılık, atıştırmalık
21.07.2023
ROKOKO.... Buzlu pasta
20.07.2023
FIRINDA PATATES
17.05.2023
Deniz Börülcesi
Ege bölgesinde çok yaygın olarak bilinsede İstanbul da son yıllarda tüketilmeye başlayan Deniz Börülcesi oldukça faydalı bir bitki.
Yapılışı gayet kolay lezzeti de mükemmel ister içki sofralarınızda meze olarak tüketin, isterseniz salata olarak sofranızda bulundurun. Şu anda tam mevsimi denemek isteyenler için Deniz börülcesi tarifi
Malzemeler:
1 demet Deniz Börülcesi
2 diş sarımsak
yarım limon
1 miktar zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı balzamik sirke (tercih edilirse)
6.05.2023
NOODLE... MAKARNA (Çin makarnası)
Noodle... fiyatı pahalı olunca Filiz yumurtalı erişte makarna ile denedim sonuç harika oldu.
tıklayın aynı tarifi uygulayın...
2.05.2023
TEREYAĞLI MANTAR KAVURMA
Mantar sevenler bu tarifi deneyin bakalım beğenecek misiniz?
Izgara et, köfte, ızgara balık servislerin de garnitür olarak da kullanabilirsiniz.
MALZEMELER;
----------------------
1 paket kültür mantarı
1 adet büyük soğan yemeklik doğranmış
1 tatlı kaşığı tereyağ, 1 çay kaşığı sıvı yağ
2 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
Arzu ettiğiniz kadar ince kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber, pul veya toz kırmızıbiber.
isteğe bağlı parmesan vb. peynir
YAPILIŞI;
----------------
* Paket mantar kullanacaksanız mantarların kabuklarını soyun peçete ile temizleyin
(mantarları yıkayarak temizlemeyi düşünüyorsanız limonlu su ile hazırlanmış bir kap içinde yıkayıp kurulayın mantarlar kararmasın)
** Konserve mantar kullanacaksınız suyunu süzün peçete yardımıyla kurulayın.
*** MANTAR su salan bir besin olduğu için mutlaka kurulama işlemi yapınız.
Mantarların hazırlık işlemi bitince tavaya yağ ilave ederek ocağa koyun, yemeklik doğranmış olan soğanları pembeleşene kadar soteleyin mantarları ilave edin beş dakika kadar karıştırarak soteleyin sarımsakları, tuz ve karabiberi ilave ederek sotelemeye devam edin (suyu çekene kadar) mantarlar pembeleşince maydanoz ve kekik ekleyin 2/3 dakika daha soteleyip servis tabağına alın isterseniz üzerine toz parmesan rendelenmiş mozzarella ilave ederek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.