21.08.2023

KIYMALI MAKARNA...spaghetti bolognese



Makarna sever misiniz?  Ben çok severim:))

Malzemeler :

1/2 Çubuk makarna (veya spagetti)
250 gr kıymanın 1/2 (125 gr. kıyma yağsız)
1 küçük boy kuru soğan rendelenmiş
1 orta boy domates rendelenmiş
1 diş sarımsak dövülmüş (tercihe bağlı)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çorba kaşığı sıvı yağ.
1 tatlı kaşığı nar ekşisi (tercih ederseniz)
1 çay kaşığı tereyağ

11.08.2023

İMAM BAYILDI... Masterchef tarifi (kızartmadan)

 







2023 Masterchef  All Star şefleri imam bayıldı yemeğinin tek tencere yemeği olduğunu söyleyince dikkatimi çekti yapılışını öğrendim ve denedim gerçekten güzel oldu

6 adet küçük boy patlıcan
3  adet iri soğan (jülyen doğranmış piyazlık)
3 adet büyük boy domates (küçük küp küp doğranmış)
2 tane çarliston biber  (jülyen doğranmış)
2 tane kapya biber (jülyen  doğranmış domates)
4-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
! tatlı kaşığı domates salçası
2 tane kesme şeker ( 1 tatlı kaşığı)
1/2 çay bardağı zeytin yağ
1/2 Maydanoz ince kıyılmış (tercihe bağlı)

2.08.2023

KIRMIZI BİBER EZMESİ... Kahvaltılık, atıştırmalık

Meze, atıştırmalık, kahvaltılık olarak afiyetle yiyebileceğiniz bir lezzet.

MALZEMESİ :
1 kg. Kırmızı biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
100 gr. dövülmüş ceviz,
2/3 diş sarımsak dövülmüş
2 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul kırmızı biber (acı sevenler)
bir miktar karabiber,
bir miktar tuz.

21.07.2023

ROKOKO.... Buzlu pasta

Yaz akşamları için ideal bir tatlı ....



Rokoko
Malzemeler: 
1-3 paket kakolu bisküvi (500gr) 
2-2 paket krem şanti
3-1,5 (klasik)su bardağı süt 
4-1 çay bardağı rondoda çekilmiş fındık
5-1 su bardağı çikolata parçacıkları
6- 2 çorba kaşığı kakao 
(veya hazır çikolata sos)
7-1 çay kaşığı tereyağ
8-1 tatlı kaşığı toz şeker)


20.07.2023

FIRINDA PATATES

Kabul günlerinizde, et yemeklerinizin yanında veya sadece salata ile bir öğün yemeği olarak servis yapabileceğiniz bir lezzet. Tarif tamamen benim uydurmam olup ailem ve çocuklarım tarafından oldukça beğenilir. Deneyin bakalım beğenecek misiniz?.

MALZEMELER :
1 kilo patates
tuz.
200 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
SOS :
1 çorba kaşığı un, 
1 tatlı kaşığı tere yağ
1 su bardağı süt (soğuk)
yarım su bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber. (damak tadınıza göre ayarlayın)

ÜZERİ İÇİN
250 gr yoğurt.
2-3 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı taşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber.

1/2 kuru nane.

17.05.2023

Deniz Börülcesi



Ege bölgesinde çok yaygın olarak bilinsede İstanbul  da son yıllarda tüketilmeye başlayan Deniz Börülcesi oldukça faydalı bir bitki.  

Yapılışı gayet kolay lezzeti de mükemmel ister içki sofralarınızda meze olarak tüketin, isterseniz salata olarak sofranızda bulundurun. Şu anda tam mevsimi denemek isteyenler için Deniz börülcesi tarifi

Malzemeler:
1 demet Deniz Börülcesi
2 diş sarımsak
yarım limon
1 miktar zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı balzamik sirke (tercih edilirse) 

2.05.2023

TEREYAĞLI MANTAR KAVURMA

Mantar sevenler bu tarifi deneyin bakalım beğenecek misiniz?
Izgara et, köfte, ızgara balık servislerin de garnitür olarak da kullanabilirsiniz.


MALZEMELER;
----------------------

1 paket kültür mantarı
1 adet büyük soğan yemeklik doğranmış
1 tatlı kaşığı tereyağ, 1 çay kaşığı sıvı yağ
2 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
Arzu ettiğiniz kadar ince kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber, pul veya toz kırmızıbiber.
isteğe bağlı parmesan vb. peynir 





YAPILIŞI;
----------------
* Paket mantar kullanacaksanız mantarların kabuklarını soyun peçete ile temizleyin
(mantarları yıkayarak temizlemeyi düşünüyorsanız limonlu su ile hazırlanmış bir kap içinde yıkayıp kurulayın mantarlar kararmasın)

** Konserve mantar kullanacaksınız suyunu süzün peçete yardımıyla kurulayın.

*** MANTAR su salan bir besin olduğu için mutlaka kurulama işlemi yapınız.

Mantarların hazırlık işlemi bitince tavaya yağ ilave ederek ocağa koyun, yemeklik doğranmış olan soğanları pembeleşene kadar soteleyin mantarları ilave edin beş dakika kadar karıştırarak soteleyin sarımsakları, tuz ve karabiberi ilave ederek sotelemeye devam edin (suyu çekene kadar) mantarlar pembeleşince maydanoz ve kekik ekleyin 2/3 dakika daha soteleyip servis tabağına alın isterseniz üzerine toz parmesan rendelenmiş mozzarella ilave ederek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.